Alaraajatutkimus

Alaraajatutkimus

Alaraajatutkimuksessa kartoitetaan mahdolliset poikkeavuudet normaalista toiminnasta ja biomekaaniset syyt erilaisiin alaraajan kiputiloihin. Lihasepätasapaino ja heikkoudet alaraajojen tukilihaksissa aiheuttavat useimmiten kiputiloja. Näihin pyritään vaikuttamaan kohdentamalla harjoittelu avainlihaksiin.

Alaraajojen toimintahäiriöiden tunnistaminen muodostaa tärkeän osa-alueen liikkuvan ihmisen fysioterapiaa. Rasitusperäisten alaraaja- ja selkäongelmien taustalta löytyy usein virheellinen alaraajankuormitus tai askellusmalli. Alaraajatutkimus sisältää, alaraajojen tutkimisen, harjoitusliikkeiden ja oikean jalkinevalinnan ohjauksen sekä tukipohjallistarpeen arvion.

On arvioitu, että 70 prosenttia ihmisistä kärsii alaraajaperäisistä ongelmista, joiden oireet ilmenevät eri puolella kehoa. Alaraajatutkimuksen avulla voidaan paikallistaa oireiden syitä ja luoda tehokkaan hoitosuunnitelman ongelmien hoitamiseksi. Useissa tapauksissa vaivojen syntyminen voidaan ehkäistä jo ennakolta fysioterapian avulla.

Yhteystiedot

Kidekuja 2, 88610 Vuokatti
040 504 5294
markku.vikstrom(at)vuokatti.net

Yhteistyössä

Vuokatin Fysioterapia

Top